Vätgas i framtiden

Många användningsområden
Kompletta lösningar för en ren miljö
Produktion av vätgas

Skogråvara och avfall till vätgas

Sätten är många att producera vätgas. Rätt ofta anges att spjälka vatten, som ett sätt att producera vätgas – då nyttjas el och via elektrolysör produceras vätgas. För vätgas i större mängder och till mycket anpassade prisbilder fungerar avfall till vätgas utmärkt. Kommunalt avfall i olika former är en perfekt “råvara”, precis som biogas till vätgas. Eller varför inte nyttja sågspån, barken eller flisen för att producera högvärdig energi.

Vätgas till fordonsenergi

Vätgasen blir fordonsenergi för t ex Keyou-motorer, dvs dieselmotorer som konverterats till att drivas med vätgas. Eller vätgas till bränsleceller som ger el till el-motorer i fordonen. Eller till alla andra tillämpningar där vätgas kan användas. Aldrig tidigare har timingen varit bättre i stora delar världen att påbörja omställning till vätgasdrift.

Olika stater, via sina regeringar förbereder nu för kraftfull omställning. EU ger stora bidrag och i Sverige pågår en försiktig läroperiod. Givet att det har funnits, kanske finns vissa motkrafter, men det känns nu att det lossnar.

EcoBioFuel är starkt med om att planera för ”utrullning” av tankstationer. Orter noteras nu för fullt där arbetet ska påbörjas.
I många år har företag, forskare och andra arbetat för att utveckla användning av bränsleceller, som anges som framtiden idé för vätgassamhället. Fortfarande pågår utvecklingen och alla kommer närmare och närmare ökad användning av bränsleceller och därmed ökade behov av vätgas.

I Tyskland har företaget Keyou Gmbh med grundarna Thomas Korn CEO, Alvaro Sousa CTO och Ivo Pimentel CBDO förberett för världslansering av förbränningsmotorn, som drivs av vätgas. Kostnadseffektiv lösning med noll-utsläpp. Revolutionerande och patenterade metoder. Kommer att påskynda introduktionen av vätgas på flera sätt.

Vid Deutz huvudkontor visas Keyou – inside som framtidens motorlösning

Återvinning – alla blir vinnare.

 

 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Anna Vallström, CEO Nordic Eco Solutions AB - EcoBioFuel

Leverantör av energistationer och energisystem i Skandinavien för vätgas till lastbilar, bussar och personbilar. Vi producerar också elektricitet och värme. Lokalproducerad energi från organiskt material.

Kontakta oss på 0910-701360
Kontakta oss

Tord Lindgren, CEO EcoBioFuel Skandinavan AB
Thomas Rådström, CTO EcoBioFuel Skandinavan AB
Jonas Flädjemark, COO, Skandinavien Keyou Gmbh
Lars Forslund, Lantmästare, Agriassist – partner

Translate »